Vi ønsker å bo enkelt. Vi ønsker å bo komfortabelt. Men hvem har sagt at lykken er å fylle opp hjemmene våre med masse ting, klær og møbler?  Microhusets “mor” Kirsti Sveindal, arkitekten bak inkubatorbedriften Start Microhousing i Validé Haugesundregionen, er ikke i tvil om at livskvaliteten vår blir større om vi er omgitt av mindre ting og bor på mindre areal. Hun har stor tro på at den enkle bo måten, såkalt “simple living”, vil bli enda mer populær med årene.


Maksimalt utnyttet

Microhusene er innredet med mange smarte løsninger. Kunsten er å utnytte alle hulrom. I microhuset har til og med toalettrullene sin faste nisje. På den ene veggen finner en alle nødvendige funksjoner til kjøkkenet, hyller og lagring. Her er en stige som kan skyves mellom hemsen og hyllene, slik at enkelt kommer seg opp i høyden.

– Vi har valgt å ha det høyt under taket for å slippe inn mest mulig lys. Dessuten gir takhøyden muligheter for å utnytte hemsene som ekstra oppholdsrom eller soverom. Vi har også valgt å ha takvinduer i microhuset for å slippe inn ekstra mye dagslys, sier Sveindal.


Microhusene tilfredstiller kravene i TEK 10. Boarealet i microhuset i Haugesund er 60 kvm og huset har ett soverom, kjøkken i åpen løsning med stuen, to hemser og ett bad. Også en 2 kvm isolert bod ved inngangen følger med. Om arealet er begrenset, er til gjengjeld standarden høy. Her er det flott parkett med fiskebeinsmønster på alle gulv, mens taket er dekket av dekorative trespiler som står i flott kontrast til de hvite veggene. Prislappen på boligen som står utstilt i Haugesund sentrum er ca. 1,5 million kroner. Tekst er utdrag fra artikkelen "Simple living i mikrohuset" i Vi Bygger Nytt.

Tekst og foto er tatt av Liv Alsaker Sande. Hele artikkelen kan du lese her.

Cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innhold og gi deg en bedre brukeropplevelse.