Store minihus-planer på Karmøy!

Det planlegges nå hele fem minihus av Modell C på Østrembrotunet, utenfor Kopervik Sentrum på Karmøy. Planleggingen baseres på konseptet "Leve hele livet". I mars 2021 publiserte Karmøy kommune en handlingsplan for 2021-2023 ved navnet Leve hele livet i Karmøy. Prosjektet har bakgrunn i eldrebølgen som er ventet. En av hovedløsningene i handlingsplanen er å bygge boliger hvor folk kan leve hele livet - det er her minihus løsningen til Start Mircohouse kommer inn.

Modell C, som planlegges på KarmøySmarte løsninger


Minihusene som er planlagt i Kopervik vil være mellom 50 og 65 kvadratmeter, alt etter hvilke løsninger kundene våre ønsker. Målet er at disse minihusene skal ha så gode løsninger at det skal være mulig å kjøpe et slikt hus som ung førstegangskjøper, og bli boende der gjennom et helt langt liv. For at folk skal kunne bli boende i et minihus på 50 kvadrat et helt liv, krever det naturligvis smarte løsninger som gjør det enkelt å tilpasse boligene for de endrende livsfasene kundene måtte være i.

I dag bor mange eldre i kronglete hus over flere etasjer med trapper og andre dårlige løsninger som gjør det vanskelig å bli boende hjemme når folk aldres. Dette fører til at folk må på eldrehjem eller i omsorgsbolig veldig tidlig. Dette ønsker vi å endre med å bygge boliger hvor folk kan bo hele livet. -Margaret Hystad


God politisk støtte


Det har blitt foreslått endring i reglementet for microhus. Forslaget involverer forenklede regler i byggteknisk forskrift (TEK17) og byggesaksforskriften (SAK10). Dersom disse reglene går gjennom, vil det bli mye lettere og billigere å oppføre hus av denne typen. Et microhus defineres som hus på maks 30 kvadratmeter, så minihusene på Karmøy vil ikke omfattes av den mulige regelendringen i denne omgang. Men den politiske viljen til å tilrettelegge for microhus, viser at her er det stort potensial på sikt, mener Hystad.Utdrag fra artikkel skrevet av Håkon Langeland. Les hele artikkelen på Haugesund Avis her.

Cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innhold og gi deg en bedre brukeropplevelse.